Quality Butchers, de allerbeste slagers van Nederland!

logo wit 400

Varkenshaas braden

Varkenshaas goed braden vraagt best wel wat ervaring. Het is een lastig stukje vlees omdat het vrij dik is aan de ene kant en dun aan de andere. Maar het is prima te doen.

Een aantal stappen voor het braden van varkenshaas

  1. Vouw voor het braden de punt naar binnen en steek of bind deze eventueel vast met een prikker of rolladetouw, zodat het haasje overal even dik is.
  2. Neem ruim boter, te weinig boter zal er voor zorgen dat de boter gaat verbranden en de binnenkant niet goed gaar wordt. Neem gerust een half pakje boter zodat de haasjes tot halverwege in de boter liggen. Het vlees wordt hier niet vetter van.
  3. Verwarm de boter totdat de belletjes zijn verdwenen en leg de haasjes voorzichtig in de pan.
  4. Zet het vuur iets lager en voeg eventueel nog wat boter toe.
  5. Als u een deksel heeft plaats deze dan schuin op de pan, zo blijft er meer warmte in de pan.
  6. Laat de haasjes rustig braden en keer ze af en toe om.
  7. Varkenshaas hoeft niet helemaal gaar te zijn, dan worden ze echt te droog.
  8. Laat de haasjes na het braden nog even rusten.

Bakken ± 10-15 minuten


Voedingswaarde

Per 100 g onbereid:

  • Energie: 119 kcal.
  • Eiwit: 22.8 gram 
  • Vet: 3.1 gram 
  • IJzer: 0.3 milligram

Varkenshaas

Kernthermometer

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

thermometer

Kerntemperatuur

   
Rundvlees rood 43 - 49 graden
Rundvlees medium 50 - 55 graden
Rundvlees rosé 56 - 65 graden
Rundvlees gaar 68 > graden
     
Kalfsvlees rosé 60 - 65 graden
Kalfsvlees gaar 68 > graden
     
Lamsvlees rosé 60 - 65 graden
Lamsvlees gaar 68 > graden
     
Varkensvlees rosé 60 - 65 graden
Varkensvlees gaar 68 > graden
     
Kip gaar 75 > graden
Kalkoen gaar 75 > graden
     

Good Meat, is like Scotch whisky. We love it!

Quality Butcher is onderdeel van Keurweb.nl & VersSupport