Quality Butchers, de allerbeste slagers van Nederland!

logo wit 400

Varkensfiletrollade braden

Varkensfiletrollade kun je in de pan of in de oven bereiden. Het lekkerste is om de varkensfiletrollade eerst aan te braden in de pan zodat deze een mooie bruine buitenkant krijgt. Daarna in een overvaste pan of ovenschaal met boter.

Bedruip en keer de varkensfiletrollade regelmatig tijdens de bereiding. Leg in de ovenschaal ook wat wortels, uien en knoflook, dit komt de smaak en geur ten goede. Je kunt de oven ook iets lager zetten en de varkensfilet langzaam laten garen op ca. 120 graden of zelfs nog lager. (slow coocking). Hierdoor krijg je een nog malser stukje vlees.

Smaakidee: zout, peper, foelie, nootmuskaat, paprikapoeder

Braden ± 45-60 minuten


Voedingswaarde

Per 100 g onbereid:

  • Energie: 144 kcal. 
  • Eiwit: 22.7 gram 
  • Vet: 5.9 gram 
  • IJzer: 0.3 milligram

Varkens filetrollade

Kernthermometer

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

thermometer

Kerntemperatuur

   
Rundvlees rood 43 - 49 graden
Rundvlees medium 50 - 55 graden
Rundvlees rosé 56 - 65 graden
Rundvlees gaar 68 > graden
     
Kalfsvlees rosé 60 - 65 graden
Kalfsvlees gaar 68 > graden
     
Lamsvlees rosé 60 - 65 graden
Lamsvlees gaar 68 > graden
     
Varkensvlees rosé 60 - 65 graden
Varkensvlees gaar 68 > graden
     
Kip gaar 75 > graden
Kalkoen gaar 75 > graden
     

Good Meat, is like Scotch whisky. We love it!

Quality Butcher is onderdeel van Keurweb.nl & VersSupport