Quality Butchers, de allerbeste slagers van Nederland!

logo wit 400

Lenderollade braden

Laat de lenderollade even rusten na bereiding. De rollade is het meest smakelijk als het vlees binnenin nog rosé is. Prik met een breinaald of satépen in de rollade om te kijken of hij gaar is. Als het vocht helder van kleur is, is het vlees gaar.

Lenderollade met de juiste gaarheid

Het mooiste is om een kernthermometer te gebruiken. Bij 43 graden kern is het vlees rood. Bij de meeste slagers kunt u een kernthermometer kopen. Op deze thermometer vind u ook een indicatie voor de gewenste gaarheid. Meten is weten!

± 45 min. per kilogram.


Voedingswaarde

Per 100 g onbereid:

  • Energie: 126 kcal.
  • Eiwit: 22.5 gram
  • Vet: 4 gram
  • IJzer: 2 milligram

Lenderollade2

Kernthermometer

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

thermometer

Kerntemperatuur

   
Rundvlees rood 43 - 49 graden
Rundvlees medium 50 - 55 graden
Rundvlees rosé 56 - 65 graden
Rundvlees gaar 68 > graden
     
Kalfsvlees rosé 60 - 65 graden
Kalfsvlees gaar 68 > graden
     
Lamsvlees rosé 60 - 65 graden
Lamsvlees gaar 68 > graden
     
Varkensvlees rosé 60 - 65 graden
Varkensvlees gaar 68 > graden
     
Kip gaar 75 > graden
Kalkoen gaar 75 > graden
     

Good Meat, is like Scotch whisky. We love it!

Quality Butcher is onderdeel van Keurweb.nl & VersSupport