Quality Butchers, de allerbeste slagers van Nederland!

logo wit 400

Lamszadel braden

Lamszadel zijn de twee (haas) karbonade delen aan elkaar vast en dan aan één stuk. De zadel bevat twee lamshaasjes en twee lamsfilets en is nog voorzien van het been. Het is een uniek stukje vlees wat de nodige aanacht vraagt bij het bereiden. Een lamszadel kan in zijn geheel klaar worden gemaakt, in de oven met behulp van een kernthermometer. waarna de filets en de haasje bij het opdienen van het been worden ontdaan.

Lamsvlees kopen

Voor echt lekker lamsvlees kunt u het beste bij de slager terecht. Hij weet precies wat voor lamsvlees er in het jaargetijde het lekkerste is. Als lamsvlees te oud is (leeftijd) wordt de smaak te sterk en is het niet meer lekker.

In de oven ± 25-30 minuten


Voedingswaarde 

Per 100 g onbereid:

  • Energie: 256 kcal. 
  • Eiwit: 18.6 gram 
  • Vet: 20.2 gram 
  • IJzer: 1.4 milligram

Lamszadel

Kernthermometer

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

thermometer

Kerntemperatuur

   
Rundvlees rood 43 - 49 graden
Rundvlees medium 50 - 55 graden
Rundvlees rosé 56 - 65 graden
Rundvlees gaar 68 > graden
     
Kalfsvlees rosé 60 - 65 graden
Kalfsvlees gaar 68 > graden
     
Lamsvlees rosé 60 - 65 graden
Lamsvlees gaar 68 > graden
     
Varkensvlees rosé 60 - 65 graden
Varkensvlees gaar 68 > graden
     
Kip gaar 75 > graden
Kalkoen gaar 75 > graden
     

Good Meat, is like Scotch whisky. We love it!

Quality Butcher is onderdeel van Keurweb.nl & VersSupport