Quality Butchers, de allerbeste slagers van Nederland!

logo wit 400

Lamsrollade braden

Een lamsrollade kan van diverse vleesdelen gemaakt worden. Hoe magerder de rollade, hoe korter de bereidingstijd. Een rollade kan worden gemaakt van de bout, van de schouder en van het borstgedeelte. Een rollade van de bout mag rosé blijven terwijl een rollade van de schouder en borstgedeelte helemaal gaar moet worden gebraden. Geef van te voren aan wat voor lamsrollade u wilt.

Een rollade is vaak al gekruid. Vraag het altijd nog even voor de zekerheid. Sommige slagers kruiden een rollade niet i.v.m. vochtonttrekking.

Smaakidee voor lamsvlees: zout, peper, tijm, marjolein, oregano, salie, knoflook.

Lamsvlees kopen

Voor echt lekker lamsvlees kunt u het beste bij de slager terecht. Hij weet precies wat voor lamsvlees er in het jaargetijde het lekkerste is. Als lamsvlees te oud is (leeftijd) wordt de smaak te sterk en is het niet meer lekker.

Voedingswaarde 

Per 100 g onbereid:

  • Energie: 187 kcal.
  • Eiwit: 20 gram 
  • Vet: 11.9 gram 
  • IJzer: 1.4 milligram

Lamsrollade

Kernthermometer

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

thermometer

Kerntemperatuur

   
Rundvlees rood 43 - 49 graden
Rundvlees medium 50 - 55 graden
Rundvlees rosé 56 - 65 graden
Rundvlees gaar 68 > graden
     
Kalfsvlees rosé 60 - 65 graden
Kalfsvlees gaar 68 > graden
     
Lamsvlees rosé 60 - 65 graden
Lamsvlees gaar 68 > graden
     
Varkensvlees rosé 60 - 65 graden
Varkensvlees gaar 68 > graden
     
Kip gaar 75 > graden
Kalkoen gaar 75 > graden
     

Good Meat, is like Scotch whisky. We love it!

Quality Butcher is onderdeel van Keurweb.nl & VersSupport