Quality Butchers, de allerbeste slagers van Nederland!

logo wit 400

Kalfsrollade braden

Kalfsrollade wordt meestal van de dunne lende of de borst gemaakt. Het maakt een enorm verschil voor welke kalfsrollade u heeft gekozen. Een kalfsrollade van de dunne lende kunt u rosé laten en een kalfsrollade van de borst moet helemaal gaar worden gemaakt.

Lende ± 50-55 minuten (kern 55 graden)

Borst ± 70-90 minuten (kern 68 graden)

Smaakidee: Rollades zijn al gekruid door de slager (vraag nog even voor de zekerheid). Niets meer aan doen.


Voedingswaarde 

Per 100 g onbereid:

  • Energie: 160 kcal. 
  • Eiwit: 20.3 gram 
  • Vet: 8.8 gram 
  • IJzer: 2.5 milligram

Kalfsrollade

Kernthermometer

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

thermometer

Kerntemperatuur

   
Rundvlees rood 43 - 49 graden
Rundvlees medium 50 - 55 graden
Rundvlees rosé 56 - 65 graden
Rundvlees gaar 68 > graden
     
Kalfsvlees rosé 60 - 65 graden
Kalfsvlees gaar 68 > graden
     
Lamsvlees rosé 60 - 65 graden
Lamsvlees gaar 68 > graden
     
Varkensvlees rosé 60 - 65 graden
Varkensvlees gaar 68 > graden
     
Kip gaar 75 > graden
Kalkoen gaar 75 > graden
     

Good Meat, is like Scotch whisky. We love it!

Quality Butcher is onderdeel van Keurweb.nl & VersSupport