Quality Butchers, de allerbeste slagers van Nederland!

logo wit 400

Kalfshaas braden

Omdat het kalfshaas bijna geen bindweefsel bevat, is het uitermate mals. Een kalfshaas kunt u in z'n geheel braden maar is ook heerlijk als tournado. Het beste is om een stuk kalfshaas uit het midden of van de kop te vragen omdat deze gedeeltes even dik zijn. Het lekkerste is om de kalfshaas aan te braden in de pan en verder te garen in de oven.

Wist je dat... kalfsvlees zeer geschikt is om te gourmetten of steengrillen?

Kalfshaas op de barbecue

Een kalfshaas is echt feestvlees. Het allerlekkerste is om hem op een gesloten barbecue klaar te maken. Tegenwoordig zijn er allerlei workshops bij uw slager over barbecue. Een workshop bijwonen geeft u vaak extra informatie en u leert de kneepjes van het vak. Een aanrader!

Smaakidee: niet te veel zout en peper, thats it!

Bakken ± 3-4 minuten


Voedingswaarde 

Per 100 g onbereid:

  • Energie: 105 kca.l 
  • Eiwit: 22.9 gram 
  • Vet: 1.4 gram 
  • IJzer: 2 milligram

Kalfshaas

Kernthermometer

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

thermometer

Kerntemperatuur

   
Rundvlees rood 43 - 49 graden
Rundvlees medium 50 - 55 graden
Rundvlees rosé 56 - 65 graden
Rundvlees gaar 68 > graden
     
Kalfsvlees rosé 60 - 65 graden
Kalfsvlees gaar 68 > graden
     
Lamsvlees rosé 60 - 65 graden
Lamsvlees gaar 68 > graden
     
Varkensvlees rosé 60 - 65 graden
Varkensvlees gaar 68 > graden
     
Kip gaar 75 > graden
Kalkoen gaar 75 > graden
     

Good Meat, is like Scotch whisky. We love it!

Quality Butcher is onderdeel van Keurweb.nl & VersSupport