Quality Butchers, de allerbeste slagers van Nederland!

logo wit 400

Kalfsfricandeau braden

Kalfsfricandeau hoeft niet helemaal gaar te zijn, want het vlees wordt snel te droog. Kalfsfricandeau is een luxe groot stuk vlees wat meestal met de feestdagen wordt gegeten. Het lekkerste is om de kalfsfricandeau eerst aan te braden in een pan en daarna verder te garen in de oven. Gebruik hierbij een kernthermometer.

Kernthermometer bij kalfsfricandeau

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Smaakidee: zout, peper, foeli, gember.

Braden tot een kern tussen de 60 en 65 graden.


Voedingswaarde 

Per 100 g onbereid:

  • Energie: 104 kcal. 
  • Eiwit: 23 gram 
  • Vet: 1.3 gram 
  • IJzer: 0.6 milligram

Kalfsfricandeau

Kernthermometer

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

thermometer

Kerntemperatuur

   
Rundvlees rood 43 - 49 graden
Rundvlees medium 50 - 55 graden
Rundvlees rosé 56 - 65 graden
Rundvlees gaar 68 > graden
     
Kalfsvlees rosé 60 - 65 graden
Kalfsvlees gaar 68 > graden
     
Lamsvlees rosé 60 - 65 graden
Lamsvlees gaar 68 > graden
     
Varkensvlees rosé 60 - 65 graden
Varkensvlees gaar 68 > graden
     
Kip gaar 75 > graden
Kalkoen gaar 75 > graden
     

Good Meat, is like Scotch whisky. We love it!

Quality Butcher is onderdeel van Keurweb.nl & VersSupport