Hacheevlees is ook zeer geschikt voor goulash, ragout, oven- en stoofschotels. Hacheevlees wordt gesneden van de hals, onderrib of dikke rib. Het vlees heeft vrij langere bereidingstijd nodig lekker zacht te worden. Hachee is een heerlijk gerecht met uien, en bevat ingrediënten waardoor het vlees mooi tot zijn recht komt.
Suddergerechten, zoals hachee, winnen aan smaak als ze een dag na bereiding pas worden gegeten.
Prijs is afhankelijk van vleessoort en kwaliteit.
Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.
Rundvlees rood
43 – 49 graden
Rundvlees medium
50 – 55 graden
Rundvlees rosé
56 – 65 graden
Rundvlees gaar
68 > graden
Kalfsvlees rosé
60 – 65 graden
Kalfsvlees gaar
68 > graden
Lamsvlees rosé
60 – 65 graden
Lamsvlees gaar
68 > graden
Varkensvlees rosé
60 – 65 graden
Varkensvlees gaar
68 > graden
Kip gaar
75 > graden
Kalkoen gaar
75 > graden